Kuřecí roláda - recept

Kuřecí roláda je sice trochu pracnější, ale velmi chutný způsob přípravy kuřete. Pokud už se Vám trochu zajídá klasicky pečené kuře, je kuřecí roláda ten pravý recept pro Vaši kuchyni. Ta trocha námahy při přípravě rolády za výslednou pochoutku opravdu stojí.

Porce: 4

Doba vaření: 90

Suroviny:

1 celé kuře
3 vejce
100 g šunky
100 g anglické slaniny
100 g mraženého hrášku
50 g tvrdého sýra
1 cibule
špetka mletého černého pepře
špetka soli
kousek másla
olej


Postup vaření:

Než se pustíme do samotné kuřecí rolády, osmahneme si na troše rozpáleného oleje nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Olej z cibule slijeme a cibuli dáme do misky vychladnout. Zatím vykostíme kuře. Na vykostění kuřete budeme potřebovat velmi ostrý nůž. Nejdříve vedeme podélný řez na zádech kuřete, kterým rozřízneme kůži a slabou vrstvičku masa na zádech. Poté opatrně ořezáváme maso od kostí, abychom získali jeden velký kus kůže s masem. Vykostěné kuře položíme kůží dolů, osolíme a opepříme a vmícháme hrášek. Poté si ve vychladlé cibulce rozkvedláme tři vejce se zbytkem pepře a najemno nastrouhaným tvrdým sýrem. Na připravené kuře poklademe anglickou slaninu. Přes slaninu klademe šunku, takže je kuře zakryté. Nakonec kuře potřeme směsí vajíček s cibulí, hráškem a strouhaným sýrem. V tuto chvíli můžeme kuřecí roládu zamotat a ovázat nití, aby se nám při pečení roláda nerozmotala. Připravenou kuřecí roládu dáme na pekáč s cca centimetrem vody a povrch rolády lehce osolíme a poklademe tenkými plátky másla. Pekáč s roládou dáme péci do trouby předehřáté na 180° C. V průběhu pečení kuřecí roládu poléváme výpekem. Po upečení z rolády odstraníme nit a roládu nakrájíme na kolečka, která rovnou servírujeme třeba se šťouchanými brambory.

Vyzkoušejte také recept Kuřecí směs v tortile



<< Těstovinový salát s kuřecím masem | Kuřecí maso s omáčkou >>