Kuřecí prsíčka - recept

Přestože jsou kuřecí prsíčka poměrně nudným druhem masa, lze je připravit zajímavým a chutným způsobem. Vyzkoušejte kuřecí prsíčka trochu jinak, tentokrát s mandlovou omáčkou.

Porce: 4

Doba vaření: 50

Suroviny:

600 g kuřecích prsíček
1 lžíce grilovacího koření
50 g oloupaných mandlí
250 ml smetany ke šlehání
solamyl
pepř
sůl
olej

Postup vaření:

Nejdříve si připravíme plátky kuřecích prsíček, která lehce naklepeme, posolíme a okořeníme grilovacím kořením a špetkou pepře. Okořeněná prsíčka naložíme do oleje a necháme nejlépe přes noc odležet. Než začneme se samotným vařením prsíček, oloupané mandle si nadrobno nasekáme a dáme osmahnout bez oleje na pánvi. Zároveň na další pánvi rozehřejeme trochu oleje, na kterém necháme restovat kuřecí prsíčka. Opražené mandle podlijeme šlehačkou, lehce osolíme, zahustíme solamylem a krátce provaříme. Mezitím již jsou kuřecí prsíčka hezky osmažená a můžeme je přidat do omáčky, ve které je necháme chvíli provařit. Hotová kuřecí prsíčka s mandlovou omáčkou servírujeme s bramborovými hranolky, velmi dobře však chutnají také s klasickým houskovým knedlíkem.

Vyzkoušejte také recept Kuřecí směs v tortile



<< Kuře na zelí | Těstovinový salát s kuřecím masem >>