Kuřecí maso s omáčkou - recept

Kuřecí maso je poměrně suché, zejména kuřecí prsíčka, proto se přímo nabízí kombinovat kuřecí maso s omáčkou. Tento recept na kuřecí maso s omáčkou skvěle doplňuje chuť kuřecího masa s chuťově výraznou smetanovou omáčkou se sýrem Niva.

Porce: 4

Doba vaření: 30

Suroviny:

250 g kuřecího masa
150 ml vína
250 ml smetany ke šlehání
100 g nivy
1 cibule
1 lžička bazalky
1 lžička oregana
1 špetka mletého černého pepře
špetka soli
olej

Postup vaření:

Kuřecí maso s omáčkou začneme připravovat přibližně tři hodiny před konzumací. Kuřecí maso nakrájené na drobné kousky totiž budeme nejdříve cca dvě a půl hodiny marinovat ve směsi vína s trochou oleje, špetkou soli, pepřem, oreganem a bazalkou. Když je kuřecí maso marinované, nakrájíme nadrobno cibuli a osmahneme ji na troše oleje, než zesklovatí. Poté přidáme k cibuli marinované kuřecí maso bez marinády, které orestujeme, než se zatáhne. Nakonec přidáme marinádu, krátce podusíme pod pokličkou a můžeme přidat na kousky nalámanou Nivu. Jakmile se Niva rozpustí, přidáme smetanu ke šlehání a kuřecí maso s omáčkou za občasného míchání ještě přibližně pět minut provaříme. Hotové kuřecí maso s omáčkou podáváme nejlépe s vařenými těstovinami, poněkud netradiční, ale chutná kombinace je s vařenou rýží.

Vyzkoušejte také recept Kuřecí směs v tortile



<< Kuřecí roláda | Čína z kuřecího masa >>