Katův šleh z kuřecího masa - recept

Tradiční ostrá masová směs katův šleh je rychlý a jednoduchý pokrm. Podrážděte své chuťové buňky a uvařte si katuv šleh z kuřecího masa dle tohoto receptu ještě dnes.

Porce: 4

Doba vaření: 45

Suroviny:

400 g kuřecího masa
2 červené kapie
2 kyselé okurky
3 lžíce kečupu
2 cibule
pepř
sůl
olej

Postup vaření:

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme na nudličky nakrájené a osolené kuřecí maso, společně s cibulí nakrájenou na půlkolečka. Když se kuřecí maso zatáhne, podlijeme je trochou vody a chvíli podusíme. Zatím si na kousky nakrájíme kapii, přidáme do katova šlehu a dále dusíme, než papriky změknou. Když jsou papriky téměř měkké, přidáme do směsi kečup a nakrájené kyselé okurky. V tuto chvíli katův šleh podle chuti opepříme, případně dosolíme (kdo má rád ostřejší, může navíc přidat i trochu chilli). Dochucený katův šleh z kuřecího masa podusíme dalších pět minut a rovnou servírujeme. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky nebo vařená rýže.