Guláš z kuřecího masa - recept

Pokud chceme připravit rychlý guláš, je určitě tou nejvhodnější surovinou kuřecí maso. Přestože asi guláš z kuřecího masa nelze srovnávat s hovězím gulášem, při použití dostatku cibule a koření je však i kuřecí guláš velmi chutný.

Porce: 4

Doba vaření: 45

Suroviny:

500 g kuřecích prsíček
4 cibule
1 balení koření na guláš
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté sladké papriky
lžička majoránky
špetka pepře
sůl
olej

Postup vaření:

Nejdříve si nadrobno pokrájíme cibuli. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a cibuli orestujeme dozlatova. K cibulce přidáme nakrájené kuřecí maso a také orestujeme, aby se zatáhlo. Poté k masu přidáme koření a nalijeme vodu. Kuřecí guláš zvolna vaříme, než je maso měkké, což trvá přibližně 20 minut. Poté guláš ochutíme utřeným česnekem. Uvařený guláš zahustíme hotovou jíškou nebo chlebem a rovnou servírujeme. Na talířích můžeme kuřecí guláš ozdobit na kolečka nakrájenou cibulí. Guláš z kuřecího masa podáváme s houskovým knedlíkem, případně s těstovinami nebo pečivem.

Vyzkoušejte také recept Hovězí guláš a Hovězí guláš