Čína z kuřecího masa - recept

Čína je v Čechách spíše označením nudliček z kuřecího nebo jiného masa kombinovaných se zeleninou, než tradičním čínským receptem. Tento recept na čínu z kuřecího masa je na tom podobně, ale to ničemu nevadí. Jedná se o chutný pokrm a pokud chcete uvařit rychlé dobré jídlo z kuřecího masa, tak je tato čína určitě dobrou inspirací.

Porce: 4

Doba vaření: 30

Suroviny:

500 g kuřecích prsíček
2 stroužky česneku
1 cibule
400 g zeleniny dle vlastní chuti
1 lžíce solamylu
2 špetky kari koření
1 lžička cukru
1 špetka pepře
1 špetka pálivé papriky
sojová omáčka
trocha vody
1 vajíčko
sůl dle chuti

Postup vaření:

Nejdříve si ve studené vodě opláchneme kuřecí prsíčka, která nakrájíme na nudličky. Poté kuřecí maso promícháme se všemi ostatními ingrediencemi a v přikryté misce marinujeme alespoň tři hodiny. Odleželé kuřecí orestujeme na rozpáleném oleji. Když se maso zatáhne, přidáme k němu na proužky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek, na nudličky mrkev, česnek nakrájený na plátky, pokud máme, pak i bambusové výhonky. Zeleninu můžeme doplnit i houbami nebo jinou zeleninou, která nám v číně chutná. Maso se zeleninou podusíme, než zelenina změkne a následně hotovou čínu servírujeme s vařenou rýží nebo tradičními čínskými nudlemi.

Vyzkoušejte také recept Čína z vepřového masa a Falešná čína